Treningsprinsipp 1. 

fullsizeoutput_17d2f.jpeg

Hvordan bygge opp din trening? Hva er viktig? Uansett hva ditt mål er, er løsningen veldig ofte den samme. Vi må selvfølgelig individualiser både trening- og kostholdsrutiner. Men løsningen er ofte lik – løft tunge vekter, spise sunt og sove masse. Denne løsningen vil gi deg større livsgnist og pågangsmot. Du vil få større forbrenning og mer overskudd.

Kroppen er pussig, den trenger utfordringer. Den reagerer på input. Den endrer seg etter utfordringer (og spesielt når disse er krevende). Vi kan utfordre hjerte: den reagerer og blir sterker. Vi kan utfordre bena, f.eks. eksplosivt og vi vil mest sannsynlig løpe fortere. 

Kroppen er en kompleks tilpasningsdyktig maskin. Å etablere gode trenings- og kostholds-rutiner kan sammenlignes med ett ingeniørfag. Ett kompleks system som opererer etter prinsipper.

For å optimalisere hvordan vi endrer kroppen, må treningen reflektere realitetene i hvordan kroppens systemer tilpasser seg. Anerkjente treningsprinsipper gir oss retningslinjer for hvordan kroppen bør utfordres. Vi kan bruke dem i vår tilnærming til hvordan vi setter opp våre rutiner og bedrer vår helse.

Hva er så treningsprinsippene?

Jeg gir deg første treningsprinsipp nå;

Prinsipp 1.
Stimulering – restitusjon – adapsjon.
Kroppen vil endre seg etter at vi har trent den.

Hva kan dette betyr for deg?

* Du kan for eksempel utføre moderat kondisjonstrening daglig.
* Du kan for eksempel trene med moderate vekter annen hver dag
* Du kan for eksempel trene hardt med vekter to ganger per uke.

Poenget er at vi må ta hensyn til kroppen og gi den tid til å tilpasse seg. Samtidig som vi stadig må stimulere kroppen for å oppnå ønskede helsemessige gevinster.

 

Skal du imidlertid bli best i en idrett eller konkurranse, trenger du mer trening enn jeg har skissert her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s